איך כותבים הצעת מחקר?
מהי הצעת מחקר?
בחלק מהמוסדות האקדמיים, לפני שמתחילים בתהליך של כתיבת מטלה, אנו נדרשים לכתוב הצעת מחקר.
- הצעת מחקר מכילה:
- את הנושא אותו אתם רוצים לחקור בסמינריון או מטלה אחרת
- טיוטה לרשימה ביבליוגרפית
- ראשי פרקים של המטלה / סמינריון העתידיים
מה עושים עם זה?
- הצעת המחקר היא מעין "שלד" ראשוני למחקר שיבוא בהמשך. עליה תוסיפו לאט לאט, במהלך הקורס, את "בניין" המחקר שלכם.
- אל תחפפו: בניין בלי שלד טוב עלול לקרוס. השקיעו בבניית ה"שלד" למחקר שלכם. הסתכלו על הפרטים ושימו לב שאתם לא מפספסים שום דבר. האם רשמתם את כל הפרקים הדרושים? האם מצאתם נושא שנכון לכם? כל אלו דברים שעדיף לכם להשקיע בהם עוד קצת זמן עכשיו, בשביל לחסוך לעצמכם הרבה זמן אחר כך. אם אתם צריכים עזרה בליטוש של השלד, כמובן, אנחנו כאן בשבילכם 😊
איך עושים את זה?
אחד הדברים הקשים בהצעת מחקר הוא למצוא נושא שילווה אותנו לאורך כל המחקר.
- חשוב למצוא נושא שהוא ממוקד מאוד, בכדי לוודא שאתם והקורא לא תאבדו בתהליך המחקר.
- וודאו שהנושא מוצא חן בעיניכם: הוא לא חייב להיות הדבר הכי מעניין שקרה לכם בחיים, אבל כן כדאי שהוא יהיה מעניין מספיק בשביל שתמשיכו איתו בלי להשתעמם בדרך 😊 זה יוסיף מוטיבציה, וישפר את התוצר שלכם.
- בלי פדיחות: חשוב להקפיד לבחור נושא שיתאים לקורס אליו התבקשתם להגיש את ההצעה. לא הייתם רוצים להציע נושא איכותני בקורס כמותני, או נושא פילוסופי בקורס פיזיולוגי. אלו דוגמאות קיצוניות, אך עלולות להיות נושאים יותר קרובים שעלולים להיות מבלבלים יותר (למשל: ספרות אנגלית - בריטית או אמריקאית?).
- לשמור על פאסון: כאשר אתם בוחרים נושא, נסו לדאוג שהוא יהיה מעודכן. אתם יכולים, למשל, לחפש אותו במנועי חיפוש אקדמיים – ולראות מה הכותרות שחוזרות על עצמן הרבה פעמים. (חיפשתם פסיכולוגיה ומצאתם הרבה "מיינדפולנס" במחקרים שנערכו בחמש השנים האחרונות? אולי כדאי להציע מחקר בסגנון).
- לשמור גם על ז'רגון: חשוב לכתוב את הצעת המחקר בשפה אקדמית נאותה, ועם זאת נהירה. נסו לכתוב משפטים שאינם משתמעים לשתי פנים, תבלו אותם בביטויים או במילים יפות, עברו על הכתיבה שלכם מספר פעמים לפני שאתם מגישים את המטלה, ובעיקר – נסו לדאוג שלקורא יהיה נעים וקל לקרוא את ההצעה שלכם.
- קיבלתם הערות? אל חשש. ישנו עוד הרבה מקום לשיפור אחר כך, כך שאם נעשתה טעות כלשהי – העולם לא יתמוטט. קחו את הערות המרצה בקלות ובפרופורציות.
רוצים עוד טיפים, הסברים או סיוע? יכולים לפנות אלינו 😊 שלכם באהבה שחף פלג, מצוות TopAcademic
מאחלים לכם המון הצלחה - צוות TopAcademic
© כל הזכויות שמורות ל- TopAcademic