רגע לפני התואר

כיצד מתכוננים לתואר הראשון 

אז סיימתם את הבגרויות, שינסתם מותניכם ועשיתם פסיכומטרי, או שכנעתם את מיטב המרצים בוועדת חריגים להכניס אותכם פנימה, ולו לסמסטר, או ליום, או לדקה.. רק בחייאת, שיתנו לכם לנסות להיות בתואר. 

הקיץ עובר לו, השעון מתקתק, ואתם מתרגשים עד עמקי נשמתכם. אתם חושבים על הבגדים שתלבשו, מחפשים מחשב נייד בהיסטריה, או גוללים מעלה-מטה בדפי סילבוס מסתוריים. אפילו התאמנתם בלאזן קלסר על הראש ולזרוק אותו לאוויר בתקווה שזה ירגיש כמו הכובע שחובשים בסוף. אתם מרגישים שכבשתם את האברסט. ניצחתם. סיימתם לפני שהתחלתם. ובכל זאת, במקום קטן, נותרה השאלה: מה עלינו לעשות? איך זה ייראה? ואיך ניתן להתכונן לתואר הראשון? 

צעדים מטרימים 

חשוב לשים לב שאתם הולכים לכמה שיותר הדרכות עוד לפני שהתחלתם את הסמסטר

מציעים לספר לכם על הסילבוס? לכו. 

ההנהלה עושה נאום של שלוש שעות על חובות וזכויות הסטודנט? האזינו. 

יש הרצאה בה מספרים על סוגי הציפורים בקמפוס? עופו על זה. 

לא משנה כמה ההרצאה נשמעת לא רלוונטית או משעממת, תנו לה צ'אנס. אולי היא תעזור לכם להסתדר יותר טוב כשהתואר יתחיל.

 קראו את כל המיילים שההנהלה שולחת לכם, ואל תתביישו ליצור איתם קשר. המיילים אמנם יבשים וכנראה מתחשק לכם לשגר אותם לספאם, אבל שווה לרפרף עליהם. יש שם הרבה מידע רלוונטי על איך דברים מתנהלים בקמפוס. אם משהו לא ברור לכם, אל תתביישו לשלוח שאלות במייל חוזר. זה יעזור לכם להיות יותר מוכנים, וגם יעזור לכם ליצור קשרים עם אנשי צוות שיוכלו לסייע לכם בהמשך. 

זהו טיפ קצת אישי.

תבטיחו לעצמכם שאתם מסיימים את התואר ויהי מה. זה נשמע מגוחך, אבל לפני התואר הבטחתי לדוד יקר שאני אסיים את התואר. לא הבנתי מדוע הוא מבקש ממני, אבל בגלל שהוא יקר לי מאוד, פשוט הבטחתי לו כפי שביקש. אני נוהגת לומר שבשנה הראשונה לתואר שאלתי את עצמי 365 פעמים "למה?!". ו365 פעם הזכרתי לעצמי שזה כי א. התואר חשוב לי, וגם אם הוא מאתגר כרגע – הוא מעניין ויקדם אותי למקום בו אני רוצה להיות עוד כמה שנים וב. פשוט כי הבטחתי. ההתחייבות הזאת שינתה לי את הכל. 

התחייבו.

מצאו משהו שיעזור לכם להתחייב מחשבתית אל התהליך הזה מראש. לפני שהעליות והמורדות, האתגרים וההצלחות באים. וודאו שנרקמת בכם הכנה נפשית לסוויץ' מחשבתי שעומד לבוא. לטוב ולרע, החיים שלכם עומדים להשתנות: אתם נכנסים לשלב חדש. הכחשה עלולה להוביל להלם תרבות, רצון לפרוש או הגזמה של למידה עד כדי שחיקה. במקום להכחיש, התכוננו מחשבתית לפרויקט חדש ומרגש, שמביא איתו גם עומס ואתגרים אבל הרבה עניין, וצרו מצב תודעתי בו אתם יודעים שתעברו איתו תהליך שלם עד הסוף בו תקצרו את הפירות. שימרו על גבולות בריאים, ותדאגו לעשות כיף קבעו לעצמכם מראש יום בשבוע בו אתם לא לומדים, ופעילויות שבועיות שאתם עושים מחוץ למוסד האקדמי. אם אתם יכולים, קבעו לעצמכם שעה בה אתם מפסיקים ללמוד. התואר עלול להיות מאוד שואב, ורגעים רבים תרגישו שלא משנה כמה אתם לומדים – זה עדיין לא מספיק טוב. ברגעים כאלו חשוב דווקא לעצור, לנשום, ולתעדף מחדש. להבין שיש גבולות ליכולת שלכם, כי אתם אנושיים. מעבר לזה, חשוב שתהנו, כי לשם כך באתם לחיים האלו :-) לעשות כיף! לא ככה? התואר הוא רק נייר שמטרתו להפוך את החיים שלכם ליותר כיפיים ומדויקים בעתיד. זה בסדר להשקיע בו, אבל חשוב שלא "יתבזבזו" בו שנים מחייכם, ושתמצאו דרך לעבור חוויות נעימות


כתבה שחף פלג, מאחלים לכם המון הצלחה - צוות TopAcademic


© כל הזכויות שמורות ל- TopAcademic