אז, עייפים ומרוצים (או עייפים ועייפים) הגעתם אל שנה ג' בתואר.
"בראבו! כל הכבוד! הידד!" הייתה התגובה שרציתם לקבל כתמורה על המאמץ האדיר. אמה מה, התחלתם את סמסטר א' ואף מרצה לא עמד והריע. במקום זאת, חיכתה רשימה מבעיתה של המטלות שעליכם לעשות. ביניהן, באותיות קידוש דיויד 12, שחור על גבי מסך, התנוסס הנורא מכל – הסמינריון. רציתם לנוס על נפשכם. לקחת את רגליכם וללכת משם. לקבור את עצמכם באדמה. לעלות השמיימה בסערה ((-; העיקר לזוז משם ולא להתמודד עם המטלה הזו, אותה אימה ארוכת-חודשים ומורטת-עצבים, שמדירה שינה מעיני סטודנטים ותיקים ומרעידה את רגליהם של סטודנטים טריים.
דבר ראשון – בלי פאניקה
הסמינריון הוא פרויקט שכולם עשו. זה נכון בפשטותו. כל בוגר תואר ראשון שאתם מכירים, עבר את הסמינריון (או פרויקט-גמר דומה) בהצלחה. אין שום סיבה שהיא שאתם לא תהיו טובים בדיוק כמותם. להפך, אנו מאמינים בכם שתצליחו אפילו יותר ;-)
רומא לא נבנתה ביום אחד. הסמינריון הוא מטלה שמתפרשת על פני שני סמסטרים, ומתחשבת בלו"ז הסטודנטיאלי. רוב המרצים יפרקו את תהליך העבודה לשלבים, כאשר הקלים יותר יהיו עם זמן הגשה קצר יותר, ולקשים יותר יוקדש יותר זמן. כל שתצטרכו לעשות הוא רק לטפס שלב אחד בכל פעם.
זאת רק מטלה. הסמינריון בא להוות מעין סיכום של היכולות שלכם. בין אם מדובר בסטטיסטיקה, שיטות מחקר כמותיות, עבודה איכותנית, או הדיסציפלינות תחתיהן אתם חוקרים – לא תתקלו בשום פורמט חדש שלא עבדתם איתו מעולם. הכל ירגיש מוכר, רק קצת יותר מפורט.
דבר שני – התמודדות בשטח- שאלו הרבה שאלות
לפעמים הסמינריון ייאלץ אותכם להתמודד עם סוגיות קשות ומורכבות, או סתם הנחיות שנוסחו באופן לא ברור. אל תתביישו לשאול את המרצה, הסגל, סטודנטים אחרים, סטודנטים לשעבר, השכנה, הקופאית בסופר.. אם לא תשאלו, איך תדעו?! מעבר לזה, כמה שתתייעצו יותר, ככה תיצרו קשרים יותר חזקים עם אנשים שיודעים הרבה על הנושא או בודקים אותו באותה קדחתנות כמותכם. אל תהססו להיעזר בסיוע. רפרוף על מבנה של עבודה סמינריונית בגוגל, השאלת חוברות מסטודנטים בקורסי סמינריון מקבילים, פגישה עם המרצה בשעות חופשיות או שיחה עם מומחים בתחום הם אקטים שלוקחים זמן. אבל הזמן הזה יקר מפז: האקטים האלו יכולים להעשיר את הידע שלכם, לקצר לכם תהליכים שנראו מסובכים, ואולי לפעמים אפילו לתת שלד יציב יותר משהיה לכם. כמובן, אנחנו גם פה בשבילכם :-)
דבר שלישי – תכנון מראש פנו את הסמסטר השני
סמסטר ב' הוא לרוב עמוס יותר, ומהווה מעין נקודת שיא של הסמינריון. מה שהיה יותר שאילת שאלות בסמסטר הראשון, יהפוך להסקת המסקנות וכתיבת רוב הטקסט בסמסטר השני. לכן, כדאי לעשות יותר קורסים ומלגות בסמסטר הראשון, ולנסות לוודא שהשני יהיה "נקי" יחסית. אל תבנו על תקופת מבחנים. "חופשות הסמסטר", כמו שהאקדמיה אוהבת (בעזות מצח) לשקר, הן תקופות עמוסות מספיק. נסו לא להוסיף יותר מהמינימום ההכרחי עליהן. זה לא יועיל לקורסים אליהם אתם לומדים למבחן, ולא יועיל לסמינריון.
מילים אחרונות
סמינריון הוא כמו ריצת מרתון. בגלל שהפרויקט ארוך יחסית, חשוב לקחת דברים בפרופורציות ולעשות הפסקות מדי פעם. קחו לכם זמן לצאת לטיול עם הכלב, לפגוש את החברים, ללכת לים. מעט פנאי בתוך הלימודים ישמור עליכם שמחים ועל התפקוד שלכם יותר גבוה. למעשה, לנוח יכול להיות ממש אפקטיבי!
אז.. רוצו לאט, ואל תשכחו להריח את הפרחים בדרך :-)
כתבה שחף פלג, מאחלים לכם המון הצלחה - צוות TopAcademic
© כל הזכויות שמורות ל- TopAcademic